Om

TelloGruppen

Tryckeribranschen har förändrats mycket de senaste decennierna. Och vi med den. Men kvar lever det viktigaste – kärleken för bra tryck och service som överträffar förväntningarna. Från småstadsidyllen Söderköping, till vackra Stockholm, arbetar våra engagerade medarbetare för att sätta färg på din vardag.

Magnus och Filip Ringqvist

Ett familjeföretag med stort hjärta

Vi är stolta över att vara ett familjeföretag och tacksamma för den kunskap som gått i arv – generation efter generation. Men det gör oss inte unika. Kanske snarare tvärtom. Det som skiljer oss från andra är vår förmåga att vara lyhörda och modiga. Vi räds inte av att testa nya saker och att agera annorlunda.

Men en blomstrande verksamhet kräver fler ingredienser. Vi vet att lyckan till vår framgång till stor del beror på våra kunder. Deras utmaningar och växande krav har gjort att vi investerat i den senaste tekniken, fortsatt satsa på hög kvalitet och behållt våra konkurrenskraftiga priser – allt detta med vår planet och människors bästa i åtanke.

Vår tryckprocess

För oss på TelloGruppen är kvaliteten av största vikt. Av den enkla anledningen arbetar vi ständigt för att förbättra tryckningen och slutresultatet – för att du som kund ska bli nöjd. Det gör vi bland annat genom att parallellt arbeta med digitalteknik och LED-offsettryck. Vi hjälper dig med allt från enstaka produkter, till böcker, broschyrer och magasin i stora volymer. För en komplett produkt arbetar vi också med klamring, bindning, laminering, lackning, falsning eller stansning.

Variabeltryck och distribution

Vi älskar smarta och effektiva lösningar – som variabeltryck. Med denna teknik kan du som kund få en unik och personlig trycksak eftersom utrustningen låter oss adressera och sortera olika trycksaker till olika mottagare för samdistribution. Förpackad, kuverterad, inplastad eller försluten med en oblat – du väljer.

Trycksakerna skickas iväg sorterade efter postnummer för lägsta kostnad och snabb leverans med Postnord eller Citymail.

När du väljer TelloGruppen (igen)

Vi uppskattar våra återkommande kunder. Något annat vore bara dumt. Som tack har vi ordnat en webbportal där du som återkommande kund kan styra produktionen och följa dina beställningar. På ett enkelt sätt kan du uppdatera uppgifterna på visitkort, justera text i produktblad och bestämma när produktionen ska starta. Du ser dessutom vad som finns på lager och när det börjar bli dags att fylla på.

När arken är tryckta så ska de skäras till rätt format.

Det här är vår historia

Familjen Ringqvist köper Söderköpings Accidenstryckeri med anor från 1862. Företaget har tre anställda och tryckeriet är en del av Söderköpings-Posten.

Statliga verk börjar etablera sig i Norrköping och behovet av omfattande trycksaker ökar. 1980 byter vi namn till Tellotryck och Ringqvist anpassar verksamheten efter samhällets nya behov.

Vi bygger egna lokaler i Hamra industriområde och hela produktionskedjan är nu samlad under samma tak.

TelloGruppen övertar Norrköpings Tidningars civiltryckeri.

 TelloGruppen förvärvar Norrköpings Tryckeri och Norrköpings Bildekor & Digitalprint (NBD). Det innebär att vi nu kan leverera rollups, storformat, skyltar och bildekor.

2023. Kontoret i Norrköping flyttar till Fjärilsgatan 55. Här finns också produktionsutrymmen för storformat och bildekor.